Insulele Canare - Cazarea

(Pagini) > > > Cazarea

Insulele Canare oferă vizitatorilor o gamă largă de posibilităţi de cazare. Pot să îşi aleagă şi turiştii foarte exigenţi, dar şi cei care ţin mai mult cont de preţuri. Preţurile de cazare diferă de la o insulă la alta. La modul general, putem spune că Tenerife şi Gran Canaria sunt cele mai scumpe, în timp ce El Hierro şi La Gomera , care nu sunt atât de atractive din punct de vedere turistic, sunt mai ieftine. Preţurile diferă de asemenea, în funcţie de sezon dar şi de sărbători şi carnavaluri, când veţi plăti mai mult.
Uneori, preţurile la cazare includ micul dejun, însă aceast lucru nu se întâmplă în mod uzual.

Diferite tipuri de cazare

În Canare puteţi alege între mai multe tipuri de cazare, respectiv  hotel, „parador“, apartament, casă rurală sau camping.

Hotelurile

Cazarea în hotel este destinată celor mai exigenţi dintre clienţi, care sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un  grad ridicat de confort şi servicii hoteliere. În locurile turistice atractive, de-a lungul litoralului, se află mari complexuri hoteliere, care în afară de camere oferă vizitatorilor un program bogat de zi şi de seară. Recomandăm însă, să verificaţi dacă serviciile respective sunt incluse în preţ.

Paradoarele

Paradoarele sunt facilităţi hoteliere de stat, care sunt tipice pentru Spania. De regulă, se află în clădiri istorice. Deşi este vorba despre un tip de cazare relativ scump, merită să încercaţi. Pe insule sunt în total şase asemenea amenajări, adică una pentru fiecare insulă , cu excepţia Lanzarote. Toate paradoarele se află în locuri frumoase, fie pe plajă, fie în interiorul parcurilor naţionale.

Apartamentele

În Insulele Canare, apartamentele reprezintă cel mai frecvent tip de cazare. Preţurile diferă foarte mult, însă dacă vă mulţimiţi cu dotări simple preţurile sunt accesibile. Apartamentele sunt folosite în special de familii cu copii, dar în oferta bogată, veţi găsi şi apartamente pentru două persoane. Majoritatea sunt sunt echipate cu o mică bucătărie, unul sau două dormitoare, baie şi eventual, cameră de zi. Uneori, apartamentele sunt grupate în unităţi de sine stătătoare iar alte ori, fac parte dintr-un complex hotelier. În cel din urmă caz, oaspeţii pot beneficia , de aceleaşi servicii ca şi cei cazaţi în hotel, de exemplu piscină sau teren de tenis.

Casele rurale

Casele rurale sunt reşedinţe rurale amenajate şi sunt îndrăgite în special de către aceia care dau întâietate unui mediu liniştit. Acestea vor fi şi pe placul celor care apreciază specificul local, întrucât aici este o atmosferă unică ce poate fi creată numai de ani îndelungaţi şi pe care în complexurile hoteliere, cu siguranţă nu o veţi găsi. Sătucurile, unde se găsesc „casas rurales“ pot să fie mai îndepărtate, aşa că, înainte de a vă caza, gândiţi-vă la posibilităţile de transport spre locurile alese. Cazarea în aceste locaţii nu este ieftină, întrucât calitatea serviciilor oferite este superioară.

Campingurile

Numărul campigurilor din insulă este modest, motiv pentru care, înainte de a pleca spre Canare cu cortul, este bine să verificaţi locurile în care se află dar şi capacitatea lor. În orice caz, nu recomandăm să vă aşezaţi corturile în afara campingurilor, întrucât pentru  camparea în mijlocul naturii  se aplică amenzi foarte mari. 

La modul general, putem spune că, cazarea în Insulele Canare este relativ scumpă. De cele mai multe ori, variantele cele mai ieftine sunt excursiile oferite de agenţiile de turism. În majoritatea cazurilor se oferă în hoteluri de trei până la cinci stele. Preţurile variază în funcţie de calitatea cazării, includerea sau nu a meselor ,durata sejurului, termenul la care se face rezervarea şi în funcţie de sezon.