Manolo Blahnik

09.08.10 13:26:24

Celebrul creator spaniol de încălţăminte Manolo Blahnik s-a născut la data de 27 noiembrie 1942 la Santa Cruz de La Palma, în Insulele Canare. Tatăl lui era de origine cehă, mama - spaniolă.

În anul 1965 şi-a încheiat studiile de filologie la Universitatea din Geneva şi a început să studieze artele la Paris. Aici, în „Oraşul modei”, Blahnik s-a decis pentru cariera de creator de modă iar în anul 1968 s-a mutat la Londra. S-a angajat la casa de mode Zapata şi a început să colaboreze cu articole la faimoasa revisă de modă Vogue Italia. În timpul unei vizite la New York, schiţele lui au atras atenţia Dianei Vreeland, redactor-şef al versiunii americane a revistei Vogue. Aceasta i-a recomandat să creeze încălţăminte feminină, iar Manolo s-a decis să-i asculte sfatul. În anul 1973 şi-a deschis primul magazin în cartierul londonez Chelsey. La ora actuală are filiale în toate marile metropole ale lumii, printre care New York, Las Vegas, Sao Paolo, Hong Kong sau Dubai.  

Astfel, Manolo Blahnik şi-a câştigat faima în lumea modei şi creează în continuare modele fascinante de încălţăminte feminină, fără a uita nici o clipă motto-ul cu care şi-a început cândva cariera. Acesta era: „Pantofii subliniază personalitatea femeii”.