O sută de ani de turism în Insulele Canare

22.02.09 19:01:39

Peste o sută de ani de turism în Insulele Canare

Când pronunţă numele Insulelor Canare, majoritatea oamenilor vorbesc despre plajă, soare, cultură şi tradiţie. Insulele Canare fac parte, fără îndoială, dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice din lume. La sfârşitul secolului al XIX-lea şi încă la începutul secolului  al XX-lea, aici nu aţi fi întâlnit mai mult de o sută de turişti pe an. Astăzi, cu o sută de ani mai târziu, numărul acestora oscilează în jurul a 11mil pe an.

Primii turişti europeni au apărut în secolul al XIX-lea, iar printre aceştia s-a numărat şi Alexander von Humboltd, cunoscutul naturist german, care după întoarcerea sa, a lăudat cu dărnicie în scrierile sale, insula Tenerife. Şi datorită lui, mulţi alţi oameni au aflat de existenţa Insulelor Canare, fiind astfel create temeliile turismului în insulă. Turismul a devenit de asemenea, important pentru dezvoltarea economică.

Turism cu tradiţie

Las Palmas din insula Gran Canaria şi Santa Cruz din Tenerife au fost primele staţiuni. Aici au fost construite primele hoteluri. Deşi la începutul secolului al XX-lea pe insulă se aflau doar câteva hoteluri, acestea puteau concura cu cele europene.

După primul război mondial, turismul s-a dezvoltat cu succes. Adevăratul „boom“ al turismului de masă s-a înregistrat la sfârşitul anilor 50, în special datorită dezvoltării companiilor de transporturi şi agenţiilor de turism.
Numărul în creştere al oamenilor care au ales ca destinaţie de concediu Insulele Canare, a atras după sine necesitatea identificării altor locaţii turistice atractive. În afara oraşelor mari, centrele turistice au apărut şi în alte locuri, cum ar fi Maspalomas din Gran Canaria sau Playa de las Americas din Tenerife. Cu trecerea timpului, Insulele Canare au devenit o atât de îndrăgită destinaţie turistică, cum nicăieri nu mai există-un uriaş parc natural, care oferă confort turiştilor din întreaga lume. De mai bine de o sută de ani, acest arhipelag îi uimeşte pe vizitatori cu un relief superb şi variat şi cu o vreme blândă pe întreaga durată a anului.