Parcurile de distracţii de pe Fuerventura

25.07.12 09:23:38

Insula Fuerventura din arhipelagul Canarelor oferă vizitatorilor nenumărate posibilităţi de a petrece o vacanţă de vară activă, cu multe distracţii. Printre cele mai interesante se numără parcurile de distracţie pentru adulţi şi copii.

Cu toţii ne-am dorit în copilărie să putem vedea fascinanta lume subacvatică prin hublourile submarinului comandat de căpitanul Nemo din romanul lui Jules Verne, „Douăzeci de mii de leghe sub mări”. Pe Fuereventura vă stă la dispoziţie submarinul Sub Cat, care se scufundă până la o adâncime de 30 de metri. Timp de o oră, cât durează aventura subacvatică, vă puteţi imagina că faceţi parte din echipajul misteriosului Nautilus.

Dacă vă îngrozeşte ideea de a petrece o oră sub valurile oceanului şi preferaţi înotul şi jocurile în apă, vă aşteaptă parcul acvatic Baku Water Park situat în nordul insulei, în regiunea Corralejo. Parcul oferă distracţie însoţită de tot confortul necesar: vestiare care se încuie, tobogane abrupte, jocuri acvatice într-o piscină spaţioasă etc. De asemenea, puteţi face aici şi băi în apa izvoarelor cu proprietăţi curative. Parcul este deschis zilnic între orele 10 şi 18.

V-aţi plictisit de apă? Vizitaţi ferma de cămile „Safari de camellos”, unde vă puteţi plimba călare pe aceste „corăbii ale deşertului”. În imediata vecinătate, în regiunea Pajara, se află grădina zoologică şi botanică Oasis Park. Cămilele vă vor purta până în vârful muntelui vulcanic din apropierea fermei, de pe care puteţi admira întregul spaţiu al Oasis Park, plantele tropicale, stâncile, dunele de nisip şi plajele de pe ţărmul mării.

O perlă printre parcurile de distracţie e şi pista de carting pentru copii şi juniori Karting-Tamaretilla, deschisă zilnic între orele 9 şi 18.