Insulele Canare - El Hierro

(Pagini) > > > El Hierro


Insula El Hierro a fost considerată, în timpurile demult apuse, ca fiind capătul lumii. Este cea mai mică  insulă populată din arhipelagul Canare. Spre deosebire de surorile sale, El Hierro nu a devenit o atracţie turistică. Acest lucru este însă, cu siguranţă, un beneficiu pentru natura de pe insulă, care este de o varietate impresionantă. Veţi găsi aici iazuri naturale, în care vă puteţi răcori, veţi vedea plantaţii de banani, vii şi păduri de pin. El Hierro îşi etalează originea vulcanică, aşa că veţi întâlni acolo râuri de lavă răcită, sau stânci monumentale, care sunt rămăşiţele unui crater vulcanic. Întreaga insulă se află sub protecţia UNESCO şi, dacă sunteţi iubitori ai naturii frumoase şi sălbatice, cu siguranţă, vizitarea acestui loc, va reprezenta o experienţă de neuitat.

O insuliţă

Insula se întinde pe 278 km2 şi aici trăiesc 8mii de locuitori.  „La Isla Chiquila“ (mica insulă) aşa cum este poreclită El Hierro, este cea mai vestică dintre Insulele Canare.

Este foarte îndrăgită de turiştii care preferă drumeţia, cărora El Hierro le oferă o natură foarte variată pe un teritoriu restrâns. El Hierro este o destinaţie şi pentru scufundători, mulţi dintre aceştia considerând-o drept una dintre cele mai frumoase locaţii pentru scufundări din întreaga Europă. Dacă sunteţi mai atraşi de cunoaşterea istoriei decât de lumea submarină, nu lăsaţi să vă scape descoperirile arheologice de la El Tagoro. Deşi scăldatul în mare este aici un lucru plăcut, în insulă nu veţi întâlni plaje de nisip. Pentru o relaxare perfectă, puteţi vizita îndrăgitele băi Sabinosa. Nu omiteţi nici vizitarea Mirador de la Pena, care domină ca înălţime întreaga insulă şi de unde puteţi admira o panoramă superbă. Merită atenţia cuvenită şi oraşul principal Valverde.