Insulele Canare - Fuerteventura

(Pagini) > > > Fuerteventura

Fuerteventura oferă turiştilor cele mai frumoase plaje naturale din întregul arhipelag al Canarelor. Nisipul alb-auriu care formează plaje de câţiva kilometrii, este scăldat de o mare cristalină, de o superbă culoare turcoaz. Insula este un adevărat rai, pentru iubitorii sporturilor nautice, în special windsurfing. Este un loc potrivit pentru familii cu copii, întrucât intrarea în mare este lină, aprope în toate locurile.Deşi an de an, spre insulă se îndreaptă din ce în ce mai mulţi turişti, Fuerteventura este în continuare protejată de presiunea vizitatorilor.

Fuerteventura – unică în Insulele Canare

Insula Fuerteventura are o suprafaţă de 1661 km² şi se află în zona cea mai estică a Insulelor Canare. Distanţa de numai 115 km de litoralul Marocului,  influenţează clima de aici. Fuerteventura este cea mai uscată  dar şi cea mai caldă dintre insule.  A apărut acum circa  700 mil ani urmare a activitşţii vulcanice.

Este relativ puţin populată, iar localnicii se ocupă adesea cu creşterea caprelor şi producerea vestitei brânze de capră. Principalul oraş al insulei este Puberto del Rosario, de unde oamenii pleacă uneori în excursie spre vecina Lanzarote.

Plaja şi marea la Fuerteventura

Majoritatea, dintre cele mai bune plaje se află în peninsula Jandia. Cea mai mare staţiune de aici este Morro Jable, oraş modern, care a fost construit pe locul unui mic sat pescăresc. Veţi găsi aici plaje frumoase, dar şi multe magazine, restaurante şi baruri. Mecca windsurferilor a devenit plaja Sotavento, care se află în zona de est a peninsulei Jandia, unde vântul suflă aproape necontenit. Este lungă de 5 km şi lată de până la 1km, pe timpul refluxului. Aici puteţi să încercaţi windsurfingul, graţie numeroaselor centre de închiriere.

Interiorul  Fuerteventurei

Nordul insulei are şi el ce oferi. Aici se întinde zona naturală protejată El Jable. Pe un teritoriu de circa 20 km² se află dune de nisip, printre care vă veţi simţi ca într-un pustiu adevărat. În afara dunelor, aici veţi întâlni plaje superbe, dintre care unele sunt pentru nudişti. O zonă protejată este şi micuţa insulă Los Lobos, care se află la un pas de litoralul de nord şi oferă plaje frumoase şi drumeţii plăcute. Nu departe de oraşul port Coralejo, se află aquaparkul Baku.

Interiorul insulei este muntos şi arid, dar aici se află probabil, cel mai frumos loc din insulă. Betancuria, deşi a fost iniţial principalul oraş al insulei , este mai degrabă, un sătuc pitoresc. A fost întemeiat în anul 1404 şi în special datorită catedralei sale, interesantă din punct de vedere arhitectonic, a fost declarat centru cultural istoric.

O privelişte frumoasă oferă şi morile de vânt, care s-au păstrat în insulă în număr de 38. Datorită condiţiilor climaterice, morăritul a fost o îndeletnicire dezvoltată pe insulă.