Insulele Canare - La Gomera

(Pagini) > > > La Gomera

La Gomera
Mica insulă La Gomera vă va vrăji cu siguranţă. Stâncile vulcanice şi vegetaţia sălbatică conferă acestui loc un farmec aparte. O treime din suprafaţa sa este inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. Insula are o atmosferă unică, iar pe timpul vizitării ei în suflet veţi simţi tihnă şi linişte.

La Gomera este a doua dintre cele mai mici insule ale arhipelagului Canarelor, suprafaţa ei fiind de numai 370 km². In trecut, a fost de două ori mai mare, dar s-a micşorat din cauza eroziunii. Aici trăiesc circa 20 mii oameni. Insula este formată  dintr-un masiv muntos, Alto de Garjonay şi, la fel ca şi celelalte insule ale arhipelagului Canarelor, a luat fiinţă ca urmare a activităţii vulcanice.

Atracţiile din La Gomera

În insulă, iubitorii naturii se vor simţi în largul lor. Aici sunt numeroase pâlcuri de lauri, dar şi palmieri africani şi canarezi, din care se extrage miere.

Nu trebuie să omiteţi vizitarea parcului naţional Garajonay. Veţi admira aici lauri, licheni şi alte peste 450 de soiuri de plante. În locurile în care razele soarelui pot străbate coroanele dese ale pomilor, cresc plante de un colorit inimaginabil.

Pe litoralul de sud al insulei se află principalul oraş din La Gomera. San Sebastian a fost ultimul port unde s-a oprit Cristofor Columb înainte de a părăsi lumea cunoscută până atunci. În septembrie 1492, aici şi-a completat proviziile şi a plecat pe un drum la capătul căruia a descoperit noul continent.

Plajele dep e insulă sunt ăn mare parte pietroase. Cel mai mare centru turistic din insula este  Valle Gran Rey , reprezentând un complex format din mai multe sătucuri. Printre cele mai indrăgite locuri de recreere se numără Playa de Santiago.