Insulele Canare - La Palma

(Pagini) > > > La Palma

La Palma nu se numără printre cele mai vizitate locuri turistice din Insulele Canare. Motivul este aria restrânsă a plajelor şi faptul că soarele pe ici pe colo, se ascunde din faţa dumneavoastră. Pe de altă parte însă, există şi motive pentru care La Palma să fie denumită „La Isla Bonita“ (Frumoasa Insulă) sau „La Isla Verde“ (Insula Verde). Condiţiile climatice favorabile ne lasă să admirăm aici, o natură superbă plină de plante şi arbori. Insula La Palma va fi indrăgită de iubitorii turismului. Pentru ei, au fost amenajate trasee de grade diferite de dificultate. Datorită terenului accidentat, pe insulă se vor simţi bine şi cicliştii dornici să-şi încerce puterile. Dacă sunteţi admiratori ai naturii sălbatice şi ai peisajelor , cu siguranţă, La Palma vă va lua respiraţia.

La Palma se întinde pe 706 km² fiind astfel cea de acincea, ca mărime între insulele arhipelagului Canarelor. Cel mai înalt pisc de aici este Roque de los Muchasos (2426 m). Este cea mai mare diferenţă de altitudine din lume pentru o suprafaţă atât de mică. Pe insulă trăiesc 85 mii de locuitori, dintre care 18 mii, în principalul oraş Santa Cruz de la Palma. Clima este influenţată de vânturile umede, plouă adesea, iar temperatura medie anuală este de 20oC.

Atracţiile din La Palma

În insule cresc bananieri, multe alte soiuri de pomi fructiferi, ienuperi şi bineînţeles palmieri. Nu vă lăsaţi însă înşelaţi, întrucât în traducere, La Palma înseamnă „palmă“. Zonele de stepă sunt bântuite de mufloni şi tot aici puteţi întâlni iepurele sălbatic. Pământul fertil este favorabil agriculturii. Se cultivă aici şi tutun. Merită să degustaţi mierea locală foarte bună şi vinul renumit.

Dacă tânjiţi să vă înfăşuraţi într-o mantie verde şi să vă bucuraţi de o natura neatinsă, vizitaţi parcul naţional Caldera de Taburiente. Pe lângă vulcanul Tenequia şi peştera Cueva Bonita, puteţi admira verdele crud şi numeroasele izvoare, râuri şi râuleţe. Veţi putea să vă uitaţi în interiorul celui mai mare crater vulcanic din lume. Caldera de la Taburiente are 9 km în diametru şi o adîncime de 770 m.

Merită vizitat şi principalul oraş al insulei, Santa Cruz de la Palma. Străduţele mirifice, verandele şi balcoanele sale au fost îndrăgite de însuşi Cristofor Columb, care s-a oprit aici în cursul expediţiilor sale. În piaţa Plaza de Espana se află biserica Iglesia el Salvador care datează din secolul al XV-lea.  Interesant este de asemenea, Muzeul de Istorie Marină care se află amplasat într-un vas cu vele.

Acei care privesc cu interes cerul şi iubitorii boltei înstelate, vor aprecia cu siguranţă faptul că, potrivit astronomilor, locurile cele mai înalte din La Palma ofera cele mai bune condiţii din lume pentru observarea stelelor. Este de la sine înţeles, că pe Roque de los Muchachos se află un observator.