Insulele Canare - Tenerife

(Pagini) > > > Tenerife

Insula Tenerife se numără printre cele mai îndrăgite dintre destinaţiile turistice din arhipelagul Canarelor. Şi-a câştigat renumele datorită climei plăcute, plajelor frumoase şi naturii contrastante.  Tenerife este cea mai mare, dar şi cea mai verde insulă a arhipelagului. Se vor simţi bine aici, acei care combină cu plăcere relaxarea pe plajă cu drumeţiile, pentru care condiţiile de pe insulă sunt ideale. Tenerife este adesea asemuită cu un mini-continent, datorită geografiei sale diversificate. Nordul insulei este roditor, plin de plantaţii bananiere şi floră abundentă. Înteriorul este mai mult muntos, zonă vizată în special de practicanţii ciclismului montan. În sud, veţi găsi  cele mai mari şi gălăgioase staţiuni turistice. Întreaga insulă este înţesată de servicii turistice, care sunt la standarde calitative ridicate.

Tenerife estea cea mai mare insulă din Canare

Tenerife se întinde pe circa 2000 km². Geologii explică apariţia insulei, printr-o erupţie vulcanică, ce a unit trei insule într-una singură. Cel mai înalt pisc al insulei, dar şi al întregii Spanii este Pico del Teide, care măsoară 3718 m. Datorită vremii prielnice care se menţine întregul an, Tenerife este denumită şi „insula primăverii veşnice“. Principalul oraş al insulei este Santa Cruz de Tenerife.

Insula a fost binecuvântată cu multe plaje. La sud, veţi găsi în special plaje mai mici, cu nisip vulcanic de culoare închisă. O plajă superbă străjuită de palmieri se află în apropierea Ştrandului Lago Martianez, interesant din punct de vedere arhitectonic.

Pico del Teide – cel mai înalt munte al Spaniei aflat în insulele Canare

Vârful Pico del Teide a devenit simbolul insulei, motiv pentru care, nu ar trebui să scape atenţiei dumneavoastră. Până la aproape 200 m sub piscul vulcanic, puteţi urca cu telefericul. Dacă veţi alege să vizitaţi Pico del Teide, cu siguranţă nu o să fiţi dezamăgiţi. Veţi vedea cum se modifică flora în funcţie de altitudine şi de asemenea, şuvoaiele de lavă răcită neacoperite de  nisip. În jurul piscului, care până în primăvară este acoperit cu o căciulă de zăpadă, se află parcul naţional Teide, care reprezintă 36% din suprafaţa întregii insule.

Loro Parque şi alte atracţii din Tenerife

Cea mai mare atracţie din întregul arhipelag al Canarelor a devenit Loro Parque. Este vorba despre o grădină zoologică şi botanică, care se află în orăşelul Puerto de la Cruz. Aici puteţi admira numeroase specii de animale provenind aproape din întreaga lume , cum ar fi tigrii, cimpanzei, crocodili şi papagali multicolori. De asemenea, aici se află cel mai mare  areal din lume, amenajat  pentru pinguini. Veţi vedea acvarii imense pline cu animale şi plante submarine. Copiii vor îndrăgi în special spectacolele cu animale dresate. Iubitorii plantelor vor aprecia cactuşii şi întreaga verdeaţă care se află din plin în acest complex.

Mulţi dintre turişti se vor îndrepta şi către „copacul dragon“ din Icod de los Vinos. Acest copac este, ptrivit legendei, vechi de o mie de ani, iar din el curge sevă (sânge), care are proprietăţi curative.

O altă locaţie populară este plaja Playa de las Americas. Această plajă se întinde în sudul insulei şi este parte componentă a celei mai mari staţiuni turistice din insulă. Aici se vor simţi bine iubitorii scăldatului, sporturilor de apă, vieţii de noapte şi distracţiilor. Mulţi dintre turişti, pleacă de aici în excursii spre o altă insulă din Canare, La Gomera. Plaja este formată dintr-un amestec de nisip vulcanic şi saharian.
Merită să faceţi o vizită şi în oraşul La Laguna, care este cel de al doilea ca mărime din insulă, iar centrul lui a fost înscris în patrimoniul mondial al UNESCO.

La Oratova se numără şi el, printre cele mai frumoase oraşe ale întregului arhipelag.