Insulele Canare - Transportul

(Pagini) > > > Transportul

Transportul spre Insulele Canare

Cu avionul

Preţul dus-întors al biletelor de avion între Romania şi Insulele Canare este în jur de 500 Euro Nu include taxele de carburant şi de aeroport. Varianta mai ieftină este folosirea serviciilor companiilor aeriene low-cost, zburând spre exemplu de pe aeroporturile din Germania

Pe fiecare dintre cele şapte insule se află aeroporturi. În Tenerife, Gran Canaria şi Lanzarote, aterizează aproape toate cursele internaţionale din direcţia Spania, celelalte aeroporturi fiind folosite pentru transportul între insule.

Cel mai mare aeroport este Las Palmas din Gran Canaria, care anual deserveşte circa 10 mil. de turişti, deci aproape similar cu aeroportul Otopeni. De la toate aeroporturile internaţionale puteţi ajunge la destinaţia finală cu autobuzul, taxiul sau cu autoturism închiriat de la aeroport.

Turiştii pot ajunge în Insulele Canare şi prin turism organizat – o serie de agenţii de turism organizează aici excursii cu avionul. Preţul pentru un sejur last minute, este în majoritatea cazurilor peste 370 Euro (de regulă 400-450), la care se mai adaugă circa 110 Euro, reprezentând taxele de aeroport.

Cu vaporul

În Canare, puteţi ajunge de asemenea, cu o cursă maritimă regulată, care pleacă din Cadizul spaniol, oraş aflat pe litoralul de vest al Spaniei continentale. Transportul cu vaporul spre Gran Canaria este însă o variantă destul de scumpă şi în plus drumul durează circa 30 de ore.
O altă posibilitate este să ajungi în Insulele Canare tot cu vaporul, dar din altă insulă din Oceanul Atlantic, spre exemplu din Madeira.

Transportul pe insulă

Pe toate insulele mai mari, puteţi călători fără probleme cu autobuzul, dar în zonele mărginaşe şi satele mici, autobuzele ajung numai de două ori pe zi. Marea majoritate a  autobuzelor nu ajung însă în zonele montane, aşa că dacă doriţi să descoperiţi natura insulelor, transportul cu autobuzul nu este cel mai indicat. Mai mult decât atât, preţul biletelor pentru distanţe mai mari  este relativ ridicat şi de aceea, recomandăm acest mijloc de transport numai pentru excursii scurte în afara oraşului, ori locului unde sunteţi cazaţi.


Folosirea taxiurilor este facilă pentru că pe insulă circulă numeroase taxiuri, iar preţurile sunt  accesibile, dar desigur gratis nu este.
Cea mai bună posibilitate pentru a vizita o insulă sau mai multe, este închirierea unui automobil. Să găseşti un centru de închiriat maşini nu este o problemă, însă este bine să vizitaţi mai multe pentru a compara preţurile, întrucât acestea pot considerabil diferite pentru acelaşi tip de automobil. De asemenea, vă puteţi închiria o motoretă. La închirierea unui automobil, veţi avea nevoie de permisul de conducere, valabil cel puţin doi ani. O altă obligativitate este ca şoferul să aibă minim 21 de ani.
În insule, şoselele sunt calitative, dar dacă mergeţi în munţi, trebuie să fiţi atenţi, deoarece acolo sunt şosele înguste şi multe curbe periculose. În astfel de locuri, se obişnuieşte ca înaintea curbelor să se claxoneze, pentru atenţionare. Preţul benzinei este aici relativ mai scăzut, comparativ cu Spania continentală.

Transportul între insule

Dacă nu doriţi să vă petreceţi vacanţa pe o singură insulă, puteţi să folosiţi transportul interinsular. Zborurile între insule durează aproximativ o jumătate de oră, cel mai lung fiind de 70 min. între Lanzarote şi La Palma. Aşa cum s-a mai menţionat, aeroporturi se găsesc pe fiecare dintre cele 7 insule, însă de pe o insulă nu puteţi să ajungeţi pe oricare dintre celelalte. Spre exemplu, de la La Gomera sunt accesibile doar Gran Canaria şi Tenerife. O altă legătură între insule o constituie liniile regulate maritime.