Insulele Canare - Vremea

(Pagini) > > > Vremea

Vremea şi temperatura mării

Adeseori, Insulele Canare sunt denumite insulele primăverii veşnice. Clima subtropicală este reglată de curentul Gulf Stream şi vînturile trecătoare. Turiştii vizitează insulele pe timpul întregului an, întrucât au garanţia unei vremi însorite şi lipsite de precipitaţii. Din noiembrie până în aprilie, temperatura medie de zi oscilează în jurul a 21ºC, iar în restul anului în jurul a 25ºC. În lunile mai răcoroase, termometrele indică pe timpul nopţii 10ºC, iar vara temperatura urcă la 20ºC . Temperatura mării, în funcţie de anotimp, variază între 17 şi 24ºC. Deşi este neobişnuit pentru o supafaţă relativ mică, temperaturile medii diferă de la o insulă la alta. Şi acesta este un aspect al diversităţii Insulelor Canare, care reprezintă un beneficiu pentru turişti. Practic, fiecare îşi poate alege ce doreşte.

Vremea pe diferite insule

Cele mai calde sunt Lanzarote şi Fuerteventura, care împreună cu micile insule Graciosa, Alegranza şi Lobos se află cel mai aproape de ţărmurile Africii, iar acest lucru se poate simţi în aer.

În Gran Canaria şi Tenerife, iernile sunt mai răcoroase. Depinde însă de locul în care vă găsiţi. În zonele de sud ale ambelor insule, unde se află majoritatea staţiunilor turistice, este practic în permanenţă cald, iar aversele sunt foarte puţine, în timp ce în zonele nordice este mai rece.

Insulele La Gomera şi La Palma sunt în general mai răcoroase, aversele de ploaie sunt aici mai frecvente, zilele însorite sunt mai puţin numeroase. Cea mai rece insulă este considerată a fi El Hierro.